PRESENTACIÓ

CONSERVACIÓ.CAT és l’Associació de Professionals de la Conservació de la Natura constituït per persones de formació diversa (biòlegs, ambientòlegs, enginyers forestals i agrònoms, geòlegs, geògrafs, economistes…) i que treballem per compte propi o vinculats a l’administració pública, a organismes o entitats ambientals, empreses o centres acadèmics.

PER QUÈ NEIX CONSERVACIÓ.CAT?


Com a entitat amb personalitat jurídica, l’Associació va nèixer el 14 de desembre de 2019. Tanmateix, Conservació.cat es va constituir com a col·lectiu de professionals el 3 de març de 2016, com a resposta al gran retrocés que van patit les polítiques públiques de conservació de la natura a Catalunya, el més greu en els darrers 20 anys.

Perquè detectem una manca de connexió del món professional de la conservació de la natura amb la societat.

Per la convicció real de que Catalunya requereix d’una política forta i efectiva de conservació del patrimoni natural.

Per la necessitat d’expressar la nostra visió, com a sector professional, sobre com afrontar els reptes que té el nostre país en matèria de conservació de la natura.


Les persones que formem CONSERVACIÓ.CAT estem totalment compromeses amb la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya. Volem posar en valor aquests elements i convertir-los en uns dels principals actius del nostre país. Ens mou l’entusiasme i la il·lusió per conservar el nostre patrimoni natural, el treball en xarxa, la complementarietat, trobar objectius comuns, la transparència i la comunicació. Volem generar un espai inclusiu per a totes aquelles persones professionals del sector que tinguin ganes de treballar, des de la col·lectivitat, pel present i el futur de la conservació del patrimoni natural de Catalunya.