ACTUALITAT

Comunicat de premsa: Conservació.cat demana al Parlament de Catalunya aprovar urgentment la Llei de l’Agència de la Natura (11.5.2020). Podeu descarregar-lo aquí

 


Conservació.cat es constitueix formalment com l’Associació de Professionals de la Conservació de la Natura de Catalunya. 

El passat 14 de desembre de 2019 es va celebrar a Nulles (Alt Camp) l’Assemblea constituent de Conservació.cat, l’Associació de Professionals de la Conservació de la Natura de Catalunya. Des del març de 2016, aquesta agrupació d’experts i expertes de la conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural de Catalunya funcionava com a col·lectiu independent sense forma jurídica reconeguda. Amb aquest pas, aquest col·lectiu de professionals reafirma la seva intenció de consolidar el treball fet durant aquests darrers quatre anys, i obre una nova etapa en què s’espera assolir una major incidència per posar en valor la conservació de la natura de manera transversal a tots els àmbits polítics, socials i econòmics del país.
L’assemblea constituent va ratificar la denominació i va aprovar els estatuts i la candidatura a la Junta directiva, així com els requisits per a formar-ne part com a membre.

Comunicat de premsa: Resposta a les declaracions de la Consellera d’Agricultura menystenint els intruments de conservació de la natura (12/7/2019). Podeu descarregar-lo aquí

Comunicat de premsa: Conservació.cat alerta que l’article 155 també afecta negativament la conservació de la natura(3/12/2017). Podeu descarregar-lo aquí

Comunicat de premsa: Conservació.cat reclama que s’aprovi la Llei de creació de l’Agència del Patrimoni Natural de Catalunya abans que comenci l’estiu (13/6/2017). Podeu descarregar-lo aquí


Comunicat de premsa: Col·lectius del món rural, ambiental conservacionista reclamen que s’agilitzin els tràmits per la creació de l’Agència de la Natura (25/5/2017). Podeu descarregar-lo aquí

Comunicat de premsa: Conservació.cat insta al Govern a complir els compromisos en matèria de conservació de la natura a Catalunya i demana a totes les forces polítiques del Parlament que assumeixin plenament la seva responsabilitat (28/2/2017). Podeu descarregar-lo aquí


Nota de premsa de la Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural de Catalunya, reclamant la incorporació del Fons per a la defensa del patrimoni natural en els Pressupostos de la Generalitat de 2017 (22/01/2017). Podeu veure-la aquí.

Comunicat de premsa: Els 5 arguments de CONSERVACIÓ.CAT pel manteniment i conservació de la biodiversitat i de la gran fauna del Pirineu (15/12/2016).
Posicionament del col·lectiu de professionals de la conservació de la natura en relació amb la darrera comunicació del sindicat Unió de Pagesos sobre la gestió de la gran fauna pirinenca. Podeu descarregar-lo aquí.

Article a La Vanguardia “Catalunya necessita una agència per protegir la naturalesa?”
(9/8/2016)
La Vanguardia ens va entrevistar per valorar la proposta que com a col·lectiu hem fet al Govern de la Generalitat de crear una Agència del patrimoni natural o Agència de la Natura de Catalunya. Tres membres del col·lectiu varen exposar algunes idees essencials que fonamenten aquesta proposta.
Podeu llegir tot l’article en els següents enllaços 1 i 2

Comunicat de premsa: Conservació.cat inscrita en el Registre de grups d’interès de l’administració de la Generalitat i del sector públic (19/7/2016)

Podeu descarregar-lo aquí.


Article de Conservació.cat “Reflexions sobre l’economia del Pirineu: complementarietat entre els sectors agropecuari i de la conservació de la gran fauna.”(1/7/2016)

Podeu descarregar l’article en el següent enllaç.


Comunicat de premsa: Presentació de Conservació.cat (03/03/2015)
Podeu descarregar el comunicat de premsa de presentació de CONSERVACIÓ.CAT en el següent enllaç.

Comunicat de premsa: constitució de Conservació.cat (10/08/2015)

Podeu descarregar el comunicat de premsa de presentació de CONSERVACIÓ.CAT en el següent enllaç.