PRESENTACIÓ

CONSERVACIÓ.CAT és l’Associació de Professionals de la Conservació de la Natura de Catalunya. Està constituïda per persones que es dediquen professionalment a conservar la biodiversitat i el patrimoni natural.

PER QUÈ NEIX CONSERVACIÓ.CAT?


Com a entitat amb personalitat jurídica, l’Associació va nèixer el 14 de desembre de 2019. Tanmateix, Conservació.cat es va constituir com a col·lectiu de professionals el 3 de març de 2016, com a resposta al gran retrocés que estaven patit les polítiques públiques de conservació de la natura a Catalunya, el més greu en els darrers 20 anys, i que afectava directament no només al sector professional i econòmic de la conservació, sinó especialment als vincles entre la societat en general, inclosa la política, i la natura.

Perquè detectem una manca de connexió del món professional de la conservació de la natura amb la societat.

Per la convicció real de que Catalunya requereix d’una política forta i efectiva de conservació del patrimoni natural.

Per la necessitat d’expressar la nostra visió, com a sector professional, sobre com afrontar els reptes que té el nostre país en matèria de conservació de la natura i transició ecològica.


Les persones que formem CONSERVACIÓ.CAT estem totalment compromeses amb la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya. Volem posar en valor aquests elements i convertir-los en uns dels principals actius del nostre país. Ens mou l’entusiasme i la il·lusió per conservar el nostre patrimoni natural, el treball en xarxa, la complementarietat, trobar objectius comuns, la transparència i la comunicació. Volem generar un espai inclusiu per a totes aquelles persones professionals del sector que tinguin ganes de treballar, des de la col·lectivitat, pel present i el futur de la conservació del patrimoni natural de Catalunya.